Artists Studio

This concrete and timber studio forms a backdrop to a newly planted garden in Vaucluse, Sydney.  The multi-functional space was designed primarily as an artists studio, but also serves as an outdoor entertainment area and pool house.

The structure houses studio and seating areas, accessed through recessed timber framed sliding doors and a utility space concealed behind a timber battened screen.  A timber bench seat hangs from the concrete roof in front of a glazed corner window that looks out into a planted courtyard.  The functional utility area houses a concealed canvas store, wash-up area, wc and storage for a range of art materials.

The location of pool and studio at the rear of the property serves to maximise the landscaped area and provide coherence to the garden edge.

Photography: The Guthrie Project, Builder: Bill Braitling, Landscape Design: William Dangar